ACTUA

Vriend worden van Concertband Antwerpen

Beste lezer, sympathisant, cultuurminnaar,

Als culturele vereniging worden ook wij continu geconfronteerd met stijgende kosten maar vooral ook dalende subsidies.

Om de werking van onze Concertband draaiende te houden moeten wij dus op zoek naar nieuwe financieringsbronnen.

Vorig jaar zijn we daarom gestart met een nieuw initiatief: “Vrienden van Concertband Antwerpen”.

Om “Vriend van de Concertband” te worden vragen wij een jaarlijkse bijdrage van 50 euro.

Naast het lidmaatschap van deze sympathieke club, geeft het u recht op 3 gratis consumpties bij de aankoop van een inkomticket voor onze zaal-concerten (Nieuwjaarsconcert, Lente/film concert).

Daarnaast hopen we stiekem dat de “Vrienden van de Concertband” een vriendengroep mag worden van sympathieke liefhebbers die ons orkest genegen zijn en ook zonder samen muziek te spelen elkaar kunnen vinden in hun gedeelde interesse.

U kan ons financieel steunen door een overschrijving van 50 euro te doen op onze bankrekening BE17 9797 8183 1321 met vermelding van “ Vriend, Naam en emailadres”; zo wordt u “Vriend van Concertband Antwerpen

We zien dit als een manier om er samen voor te zorgen dat amateurmuziek-orkesten zoals het onze, kunnen blijven bestaan.

Alvast onze dank.

Muzikanten en bestuur

 

 

SEPTEMBER 2022 -PERSBERICHT – 150 JAAR CONCERTBAND ANTWERPEN

Concertband Antwerpen, het oudste harmonieorkest van het district Antwerpen, bestaat dit jaar 150 jaar, en dat wordt gevierd!

Op zaterdag 10 september wordt het orkest ontvangen op het schoon verdiep om in de bloemetjes gezet te worden voor haar jubileum. Bij droog weer speelt het orkest erna een concert op de Grote Markt.

Concertband Antwerpen telt 45 muzikanten: koperblazers (trompet, trombone, hoorn, tuba), houtblazers (klarinet, dwarsfluit, saxofoon) en slagwerkers. Ze heeft haar thuisbasis op het Kiel, en is vanaf dit jaar een samenwerking aangegaan met de Academie Hoboken.

Concertband Antwerpen is de roepnaam van de Koninklijke Harmonie Ste Katarina en Peter Benoit vzw, die ontstond na een fusie van enerzijds de Koninklijke Harmonie Peter Benoit (°1897, 125 jaar geleden) en anderzijds de Koninklijke Fanfare Ste Katarina (°1872, 150 jaar geleden).

De Koninklijke Fanfare Ste Katarina

viert in 1932 haar 60-jarig bestaan

Wie

Concertband Antwerpen (harmonieorkest), Peter Van Montfort (dirigent)

Contact / Info

Steven Van Durme            pr@concertbandantwerpen.be

0475/610.324

Website

www.concertbandantwerpen.be

________________________________________________________________________