ACTUA

Woensdag 28 oktober

Beste muzikanten
terwijl wij het afgelopen weekend nog werk maakten van een draaiboek op basis van het recente protocol van vrijdag 23 oktober, moeten wij vandaag melden dat alle repetities afgelast worden tot 26 november. Zowel NOVA als De Kern sluiten de deur tot het einde van 2020.
Wij hebben vandaag met de raad van bestuur ook besloten om het concert van 3 januari te verdagen naar een latere nog te bepalen datum omdat het voor de dirigent een onmogelijke opdracht is om op deze manier een kwalitatief concert voor te bereiden.
Zodra de protocollen opnieuw aangepast worden gaan wij opnieuw op zoek op welke manier we terug kunnen musiceren. Het is nu nog te vroeg om verdere plannen te maken, maar het bestuur gaat in de komende weken onderhandelen met CC De Kern in een poging om in het voorjaar momenten te kunnen vast leggen.
Ik hoop dat iedereen deugd heeft gehad van de periode waarin we toch muziek hebben kunnen maken en ik wil dan ook alle muzikanten en bestuursleden danken voor hun extra inspanningen. In het bijzonder Paul en Fons die elke week werk maakten van het ontsmetten en registreren van alle aanwezigen.
Ik wens iedereen een goede gezondheid en hoop dat we elkaar nog terug zien in 2020.
Misschien dat er op donderdag terug kan ge”zoom”t worden en er kans is voor een babbeltje en een lekker glas op veilige afstand.
Tot snel,
Koen Molenaar
i.o. Concertband Antwerpen

Vrijdag 28 augustus

Beste muzikanten
zoals jullie weten starten wij volgende week donderdag 3 september met onze wekelijkse repetities!
In bijlage vinden jullie het herwerkte draaiboek alsook het circulatieplan. Jullie kunnen bij aankomst jullie aanwezigheid noteren en gegevens achter laten. Ter plaatse krijg je een stoel en pupiter aangewezen en kan je je koffer uitpakken aan je stoel. Grote koffers leggen we aan de kant.
Na afloop is de NOVAbar niet toegankelijk. Daarom moet iedereen die na afloop graag iets drinkt, zelf zijn drank meebrengen. Dit kan misschien onderling wat afgesproken worden.
We hopen dat we op deze manier opnieuw samen kunnen musiceren en toewerken naar ons Nieuwjaarsconcert.
Tot donderdag!
Koen Molenaar – voorzitter
Het volledige draaiboek voor het heropstarten kan je HIER downloaden

———————————————————————————————————————-

Dinsdag 18 augustus

Beste muzikanten
onze eerdere uitgestelde heropstart (6 augustus) wordt voorzien op donderdag 3 september. Het bestuur zal tegen die tijd de risicoanalyse, het draaiboek en de nodige leefregels nog eens oplijsten zodat de repetities in veilige omstandigheden kunnen hernomen worden. Zoals jullie al konden lezen staat onze dirigent ook al te popelen om opnieuw te starten maar wordt ons geduld voorlopig nog 2 weken op de proef gesteld, mede door de regels waar NOVA heeft mee te maken.
We brengen jullie in een volgende mail op de hoogte van de verdere details. Maar het wordt hoog tijd om uw toeters, snaren of stokken weer ter hand te nemen 😉
save the date: 3 september 20u00
Muzikale groeten
Koen Molenaar

 

Vrijdag 7 augustus

Hoi iedereen!

Ik hoop dat alles nog met iedereen ok is?

Het is ondertussen van donderdag 12 maart geleden dat we elkaar gezien hebben. Het is een zware periode voor iedereen waar we helaas toch doorheen moeten gaan.

Ik weet natuurlijk niet hoe het voor jullie is maar ik mis het samenspelen echt enorm hard. Ik heb het geluk dat er in Leuven wel repetities mogen gehouden worden (onder zeer strikte voorwaarden) maar toch, daarmee zien wij elkaar nog niet terug.

Hopelijk nemen ze snel in Antwerpen toch de juiste beslissing om ons te laten spelen zodat we eindelijk terug onze hobby kunnen uitoefenen.

Ik ben blij dat ik met vele van jullie contact heb gehad via verschillende kanalen maar toch zou ik dit graag terug tijdens de repetities (en daarna 😉 ) kunnen verderzetten.

Vergeet zeker niet af en toe thuis wat te spelen zodat de eerste repetitie (hopelijk zo snel mogelijk) toch iets minder pijnlijk voor de lippen gaat worden.

Groetjes en nog veel succes voor iedereen.

Jullie dirigent, Koen

—————————————————————————————————————————–
Beste muzikanten
ondanks onze goede voorbereiding en de bereidheid van velen om opnieuw samen te musiceren, heeft het Coronavirus andermaal roet in het eten gegooid.
Het bestuur heeft unaniem beslist om de geplande heropstart van 6 augustus te verdagen naar later. Wij volgen de maatschappelijke context op de voet en nemen na 15 augustus opnieuw het initiatief om een startdatum vast te stellen. Hopelijk hebben we dan meer en vooral een beter perspectief om naar toe te werken.
In tussentijd zijn we al meer dan 4 maanden gestopt en dat heeft natuurlijk zo zijn gevolgen. Daarom lijkt het ons wel een idee om iedereen te stimuleren om het instrument en het repertoire van onder het stof te halen. In samenspraak met de dirigent hopen we jullie weer aan het werk te zetten 😉 zodat de werkelijke heropstart meteen een succes wordt!
Tot zolang
Koen Molenaar
________________________________________________________________________
Beste muzikanten
vorige week donderdag hebben wij met het bestuur vergaderd in zaal NOVA. In overleg met de verantwoordelijken hebben wij toestemming gekregen om een risicoanalyse te maken en een draaiboek op te stellen voor de repetities.
Wanneer we alles bij elkaar leggen blijkt de kelderruimte eigenlijk beter geschikt dan de NOVA-bar boven.
Het is er koeler,dan in de NOVAbar en we kunnen er ventilatiedoorvoer creëren door middel van de deuren en vensters, wat niet kan in de NOVAbar. De afstand kan optimaal gegarandeerd worden zoals je kan zien op de foto’s in het draaiboek.
We hopen dat we op deze manier voldoen aan de condities en voorwaarden om op een veilige manier te kunnen musiceren.
Bovendien hebben we een duurzame oplossing. Zowel de NOVAbar als de turnzaal in Melsele zijn enkel beschikbaar in augustus.
Wil iedereen zijn aanwezigheid nog eens bevestigen per mail? Op die manier kunnen we de orkestopstelling precies aanpassen aan de noden van die dag.
Hartelijk dank en nu maar duimen dat dat Covid-beestje niet nog eens alles in de war zal sturen…. 😉
Groeten
Koen
Het volledige draaiboek voor het heropstarten kan je HIER downloaden

————————————————————————————————————————-

Beste muzikanten

We kunnen terug starten !

Het bestuur heeft beslist dat de wekelijkse repetities zullen hernomen worden op donderdag 6 augustus e.k. om 20.00 uur

Zij zullen alleszins in de maand augustus plaatsvinden boven in de NOVAbar met inachtneming van alle veiligheidsvoorschriften.

Meer nieuws in een volgende mededeling.

Prettige vakantie.

————————————————————————————————————————–

17/10/2020

kaas- en wijnavond in CC De Nova

03/01/2021

Nieuwjaarsconcert

27/02/2021

Quiz

maart/2021

Algemene Vergadering

13-18/08/2021

September 2021

Schladming festival te Oostenrijk inmiddels ook minstens één jaar uitgesteld omwille van Corona (festival van 2020 werd geannuleerd en de ingeschreven orkesten krijgen prioriteit voor de editie van 2021.

Optreden wijkfeesten Koornbloem (Wilrijk): onder voorbehoud