Concertband Antwerpen is sinds eind 2008 de roepnaam voor het Koninklijk Harmonieorkest Ste Katarina en Peter Benoit vzw.

Het is de bedoeling van de concertband te streven naar een muzikaal zo hoogstaand mogelijk niveau. En ook om met vernieuwde kracht aandacht te besteden aan de ‘verpakking ‘ (de uitnodigingen en affiches, het uniform, de zaalinrichting tijdens de concerten, …) en zogenaamde ‘nevenaspecten’ (de website, de communicatie naar leden en sympathisanten, de goede sfeer, groepsactiviteiten zoals concertreizen, …).

Concertband Antwerpen werkt hier jaar na jaar hard aan verder om het orkest op deze manier een frisse uitstraling te geven, de drempel te verlagen en aantrekkelijk te zijn voor nieuwe muzikanten en concertgangers.

Het harmonieorkest bestaat uit meer gevorderde muzikanten en staat onder leiding van een ervaren en gedreven dirigent. Wat niet wegneemt dat we ook minder gevorderde muzikanten een plaats in het orkest willen en kunnen geven. Al doende leert men immers.

“frontpage”
 

 

Het repertoire bestaat uit werken specifiek geschreven voor harmonieorkest, maar ook uit arrangementen van klassieke, jazz, film-, moderne en andere populaire muziek.

Verschillende concerten per jaar en af en toe deelname aan een orkesttornooi vormen een extra uitdaging. Het orkest is gekwalificeerd in de “ere-afdeling”.

De muzikanten repeteren elke donderdagavond van 20u00 tot 22u00 in het ontmoetingscentrum OC Nova, Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen-Kiel.

Heb je zin om mee te komen spelen? Aarzel niet om contact op te nemen! Je kan gerust eens mee komen repeteren of gewoon eens komen kijken voordat je een beslissing neemt…