VACATURE DIRIGENT

Concertband Antwerpen is een harmonieorkest met een 40-tal vaste leden en heeft zich bij het laatste orkesttornooi van de provincie Antwerpen in 2016 geplaatst in ere-afdeling. De wekelijkse repetitiedag is donderdag 20u00-22u00 OC NOVA Schijfstraat 105, 2020 Antwerpen.

Het orkest werkt in een seizoen naar twee grote concerten toe. De laatste zondag van de kerstvakantie organiseren we een Nieuwjaarsconcert. Naast enkele traditionele nieuwjaarsnummers zien we dit concert ook als ons jaarconcert waarop ook plaats is voor ander werk. Op dit concert werken we samen met een solist (Hans Peter Janssen, Tom verschoore, Jeroen Berwaerts, Leen Vander Roost, Maarten Wijnen) In het voorjaar (4/05/2019) voorzien we een tweede concert in CC De Kern. Hier wordt steeds een wisselende toets aan gegeven met een vast thema.
Verder worden in de loop van het jaar concerten gespeeld met een publiek karakter omdat we de blaasmuziek tot bij de mensen willen brengen. Concertband Antwerpen heeft geen traditie in verbroederingsconcerten of stapconcerten.

We zijn op zoek naar een dirigent die openstaat voor de suggesties vanuit het bestuur en de muzikanten. Een mooie combinatie kan maken van originele en creatieve idee├źn gecombineerd met een populair repertoire dat goed in het oor van muzikant en toehoorder ligt.

De dirigent moet in de eerste plaats een bevlogen persoon zijn die aanvoelt hoe hij met de nodige zin voor humor het beste uit de muzikanten kan halen. Op dit moment zitten we ook op een kantelpunt wat betreft instroom van nieuwe muzikanten. Hoewel er steeds een zachte instroom van jongvolwassen muzikanten is geweest die hun weg via sociale media en de website vond, hebben we voor het eerst sinds heel veel jaren eindelijk een aantal concrete afspraken met de omliggende academies. Met het oog op een samenwerking met de academie van Wilrijk en Borgerhout is het essentieel dat de dirigent een pedagogisch diploma heeft.

Kandidaturen kunnen verstuurd worden naar info@concertbandantwerpen.be De voorzitter zal in samenspraak met de overige bestuursleden een selectieprocedure uitwerken en de kandidaten hiervan op de hoogte brengen. Wij zouden de kandidaturen graag verzamelen ten laatste 6 september.

Raad van bestuur
Concertband Antwerpen