DIRIGENT

Foto: Roy Beusker

Jan Rypens (dirigent)

 

Jan Rypens (°1976) begon zijn studies aan het conservatorium als trombonist bij Ivan Meylemans. In 1997 zette Jan zijn studie voort aan het conservatorium van Antwerpen waar hij, gedoceerd door Ben Haemhouts (trombone), Dirk de Caluwé en Jan Hadermann (hafabra-directie), afstudeerde in 2001.

In juni 2015 organiseerde en dirigeerde Jan, met succes, zijn eindexamenconcert in het kader van zijn opleiding Master hafabra-directie aan het Lemmensinstituut (Leuven) bij Ivan Meylemans en Jan Van der Roost. Wie er toen bij was, kan bevestigen dat het een muzikaal memorabele avond was!

Drie seizoenen lang was Jan verbonden aan de musical-afdeling van het Koninklijk Ballet van Vlaanderen als trombonist en dirigent. Voor de Nederlandse theaterproducent Joop van den Ende dirigeerde Jan volgende musicals: Beauty and the Beast, Evita, Joseph and the Amazing Technicolour Dreamcoat, Mary Poppins, Miss Saigon en Aspects of Love.

Jan is behalve dirigent van onze Concertband Antwerpen ook dirigent van de Koninklijke Harmonie ‘De Broederkring’ (Houthalen) en de Koninklijke Harmonie ‘Eigen Volk’ (Viversel – Zolder).